Terletmeyen kumaş türleri nelerdir? Sıcak havalarda tercih edebileceğiniz trend kumaş türleri

Moda dünyasında her kıyafetin kendine özgü bir kumaşı vardır. Doğru kumaş ise ancak doğru kıyafette, doğru bir şekilde kombinlendiği takdirde şık ve güzel bir görünüm sağlayabilir. Siz de dikiş dikmeye yeni başladıysanız ve hangi kumaş nerelerde, hangi kıyafetler için kullanılır bilmiyorsanız bu haberimiz tam da size göre! İşte, yaz aylarına özel terletmeyen kumaş önerileri…

Elbise, pantolon, bluz ve şallarda büyük önem taşıyan kumaş çeşitleri doğru bir kombin oluşturmak için de oldukça önemlidir. Kombinlerinizi yaparken tercih edeceğiniz kıyafetlerin kumaşları hem görünümlerinizi hem de gün içerisindeki rahatlığınızı etkiler. İşte bu yüzden yapılan alışverişler sırasında da kumaş seçimlerinde oldukça dikkatli davranmak gerekir. Peki, yaz aylarına özel kaç çeşit kumaş vardır? Hangi kumaş, hangi kıyafetlerde kullanılır? İşte, detaylar…

TERLETMEYEN KUMAŞ TÜRLERİ NELERDİR? YAZIN KIYAFET SEÇERKEN HANGİ KUMAŞLARI TERCİH ETMELİSİNİZ?

Şile Bezi

Şile Bezi:

Terletmeyen kumaşlar arasında oldukça değerli bir parça olan şile bezi, elbise, gömlek, bluz ve hatta pantolon modellerinde değerlendirilir. Her mağazada kolay bulunmayan şile bezleri, yalnızca belirlenen bazı satış noktalarından temin edilebilir.  

Keten

Keten:

Yeni sezonda birçok markanın ön plana çıkardığı keten kumaşlar; hem hava alması hem terletmemesi hem de koku yapmaması ile diğer kumaşlar arasında ayrıcalık kazanır. Keten zannedilenin aksine kalın değil tok bir duruşa sahiptir. Bu özelliği sayesinde birçok farklı kıyafette tercih edilebilir. 

Krep kumaş

Krep:

Diğer kumaş çeşitlerine kıyasla oldukça kolay yıkanan krep kumaşlar, pratik temizlenmesi sayesinde birçok kişinin kurtarıcı parçası oldu. Şimdilerde ceket ve pantolon modelleri ile farklı tarzları bir araya getiren krep kumaşlar, tesettürlü kadınlar için aynı zamanda şal ve eşarp olarak da değerlendirilebiliyor. 

İpek

İpek:

Diğerlerine nazaran maliyeti biraz daha fazla olan ipek kumaşlar, aslına bakılırsa en çok rahat edilen seçeneklerden biridir. Nemi içinde tutmayarak kullanıcıyı daima serin tutar. Yani, ipek kumaşları tercih ederek hem şık olabilir hem de ferah bir yaz mevsimi geçirebilirsiniz.

Pamuklular

Pamuklular:

Her mevsim kullanılabilir olmasıyla büyük beğeni toplayan pamuk kumaşlar her ne kadar kalın olarak lanse edilse de kıyafetin kalıbı, modeli ve pamuğun yoğunluğuna bağlı bu durum değişkenlik gösterebilir. Beden üzerindeki nemi ve teri kendine hapseden pamuk kumaşlar, bu sayede kullanıcılara rahat bir deneyim sunar.  

Poplin

Poplin:

Eğer kumaş çeşitleri arasında ince, hafif seçenekler arıyorsanız bu konuda poplin kumaşı en iyi karar olacaktır. Bu sezonun oldukça popüler parçaları arasında yer alan poplin kumaşlar genellikle gömleklerde değerlendirilirken aynı zamanda pijama ve eşofman takımlarıyla da ön plana çıkıyor. Siz de poplin kumaşların rahat kullanımı ve ferahlığı sayesinde gün boyu terlemenizi kontrol altında tutabilirsiniz. 

Müslin Kumaş

Müslin Kumaş:

Genellikle bebek ürünlerinde karşımıza çıkan müslin kumaşlar, 2024 modasında bebeklerde olduğu kadar çocuk ve yetişkin giyiminde de ön plana çıkıyor. Bluz, etek, elbise gibi tüm kıyafet türlerine yakışan müslin kumaşlar, yaz sezonunda hem marjinal hem de şık modeller ile ayrıcalık kazanıyor. 

Yorum yapın