Enkazdan 248’inci saatte kurtarılmıştı! Aleyna Ölmez tedavi gördüğü üniversitede öğrenci oldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde göçük altından 248’inci saatte kurtarılan Aleyna Ölmez, tedavi gördüğü hastanede üniversitenin öğrencisi oldu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde göçük altından kurtarılan Aleyna Ölmez’in 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) yerleştirme sonuçlarına göre tedavi gördüğü Ankara Üniversitesine öğrenci olarak yerleştiği öğrenildi. 

Prof Dr Necdet Ünüvar ve Aleyna Ölmez

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ TEBRİK ETTİ!

Ankara Üniversitesi tarafından yapılan açıklamalara göre üniversite rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aleyna Ölmez’i telefonla arayarak bizzat tebrik etti. Ankara Üniversitesi Ayaş Meslek Yüksekokulu Sosyal Güvenlik Bölümü’nü kazanan Aleyna Ölmez’in Ankara Üniversitesine yerleşmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Necdet Ünüvar; “Geçen yıl depremden sonra gönül bağı kurmuştuk sizinle. Bizim bir depremzede kardeşimiz olarak seni misafir etmiştik, tedavini yapmıştık. Şimdi artık organik bağ kurdun, hakiki bir Ankara Üniversiteli oldun.” şeklinde konuştu. 

Açıklamaları esnasında süreç için heyecanlı olduğunu belirten Aleyna Ölmez ise Necdet Ünüvar’a her şey için teşekkür etti.

Prof Dr Necdet Ünüvar ve Aleyna Ölmez

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ZİYARET ETMİŞTİ!

6 Şubat deprem felaketine Kahramanmaraş’ta Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda yakalanan Aleyna Ölmez; annesi, babası ve kardeşini deprem sırasında kaybetmişti. Bir süre Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören Aleyna Ölmez, sağlığına kavuştuktan sonra teyzesiyle birlikte Ankara’da yaşamış, ardından Kahramanmaraş’a dönmüştü.

Aleyna Ölmez aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da süreç içerisinde ziyaret ettiği isimler arasında yer alıyor. 

Aleyna Ölmez

Yorum yapın