Kazara bulduğu şey kadını şoke etti! Tam 200 yıllık ve altın ile yakuttan oluşuyor

ABD’de yaşayan bir kadın, ikinci el pazarında yanlışlıkla değeri 25 bin dolar olan bir bileklik buldu. Pazarda değerinin çok altında satılan bilekliği gören kadın, şaşkınlığını TikTok’ta yayınladığı bir video ile anlattı.

MYNET’te yer alan habere göre; “glitterandgoldfinds” adlı bir TikTok kullanıcısı Amerika Birleşik Devletleri’nin Texas eyaletinde bir ikinci el pazarına gitti. Pazarda alışveriş yapan Jessa Pena isimli kadın, bulduğu bilekliğe inanamadı. Kadının iddiasına göre bileklikte altın ve yakut parçaları var.

RASTGELE NADİR BULUNAN BİR BİLEKLİK BULDU

Pena, 18 ayar tasarım bilekliği görünce yaşadıklarını çektiği bir video ile anlattı. Amerikan basınının ilgisini çeken olaya ilişkin Newsweek’e konuşan Pena, “Bu bilezikler, İsviçre bölgelerinin kıyafetlerini ve mirasını kutlamak için yapılmıştı; eski mücevherlerde 18 ayar ve üzerini bol miktarda bulmak nadirdir, çünkü genellikle yolda birileri satılmış olurdu, bu yüzden nadirliği beni özellikle heyecanlandırdı” dedi.

19.YY’DAN KALMA DEĞERLİ BİR ANTİKA

18 ayar altından yapılma bilekliğin 1835 yılı civarında Geç Gürcü ya da Erken Viktoria dönemine ait olduğu düşünülüyor.

Pazarda bilekliğe belirlenen fiyatın 5 bin dolar olduğunu söyleyen Pena, bilekliğin asıl değerinin ise 12 bin ila 26 bin 400 dolar arasında olabileceğini ifade etti.

Yorum yapın