İyilik tohumundan görsel şölene: Şişli’de begonvillerle çevrili apartman hayran bıraktı

Şişli’deki 5 katlı bir tarihi apartmanı sarıp sarmalayan begonvil çiçekleri, 18 yıllık emeğin en güzel karşılığı olarak sosyal medyada yoğun ilgi gördü. İstanbul’un betonlaşmış dokusuna bir doğa nefesi katan apartman, sokağa adım atanları adeta büyülüyor.

İstanbul’un Şişli ilçesine bağlı Teşvikiye Mahallesi’nde yer alan Poyracık Sokak’taki 80 yıllık Lofça Palas Apartmanı, doğa harikası güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Apartmanın 29 yıllık görevlisi olan Yüksel Cesur’un dokunuşuyla güzelleşen apartmanı özel kılan şey ise begonviller. 

Cesur, 18 yıl önce eşiyle birlikte gittiği Burgazada’da hayran kaldığı begonvil sarmaşığının bir fidanını alarak apartmanın bahçesine dikti. Yıllar boyunca sevgi ve özenle begonvilin bakımını yapan Cesur’un emeği karşılıksız kalmadı. Begonvil sarmaşığı, 5 katlı apartmanın tüm cephesini kaplarken apartman sakinleri de bu güzelliğin zarar görmesini istemiyor ve sarmaşığı büyük bir özenle koruyor.

18 yıldır bakımını yaptığı begonvilin bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini söyleyen Cesur, AA muhabirine verdiği röportajda “Getireli 18 yıl oldu. Tabii bu kadar büyüyeceğini tahmin etmedik, büyüyünce de herkes bayıldı, çok güzel oldu. Büyütüyorsun, bakıyorsun, senelik bakımını yapıyorsun. Artık apartman sakinleri de budattırmıyor, büyümesini istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“SICAKTA OTURURUM AMA DALIMI KESTİRMEM”

Binada yaşayanların begonvile karşı oldukça hassas davrandıklarını dile getiren Cesur, “Bir apartman sakini, klima motoru takmak için sarmaşığın bir dalını kesmek isteyen ustaya, ‘Ben sıcakta otururum ama dalını kestirmem” dediğini anlattı.

“TARİHİ DEĞERİ BU ÇİÇEKLE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Lofça Palas Apartmanı’nda 40 yıldır yaşadığını belirten Prof. Dr. Dikmen Gürün, begonvili herkesin gözü gibi koruduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Burası Teşvikiye’nin en eski apartmanlarından biridir. Bu bir aile apartmanıydı. Sonra yavaş yavaş satıldı ve bizler geldik. Begonville hikayemiz ise bizim doğayla çiçekle arası çok iyi olan apartman sorumlumuz Yüksel (Cesur) Bey’le başladı. Yetiştiren, büyüten odur. Biz de apartman sakinleri olarak son derece mutluyuz. Bugünlerde kent olarak yeşile hasretiz. Bu apartmanda yaşayan herkes, begonvili gözü gibi koruyor. Biz de bu tarihi değeri bu çiçekle yaşatmaya çalışıyoruz.”

Yorum yapın