Sosyoloji mezunu Büşra Azman baba mesleğinin piri oldu! Dolmuş şoförü kadına ilgi yoğun

Konya’da babasının şehir içi toplu taşıma minibüsünde şoförlüğe adım atan sosyoloji bölümü mezunu Büşra Azman, ilgi odağı haline geldi. Nezaketi, ustalığı ve elindeki tespihiyle dikkat çeken Azman, “İnsanların tepkileri çok güzeldi. Kadınların gurur duyması, erkeklerin takdir etmesi çok hoştu.” dedi.

Konya’da yaşamını sürdüren sosyoloji bölümü mezunu Büşra Azman, lisans eğitiminin ardından şehir içi toplu taşıma hattında minibüs işleten babasına yardımcı olmak için başladığı yolculuğunda örnek oldu. Ailesinin ve çevredekilerinin desteğiyle dolmuş kullanmaya başlayan Azman, Konya Minibüsçüler Odasındaki eğitimi tamamladıktan sonra direksiyon başına geçti.

“KADINLARIN GURUR DUYMASI ERKEKLERİN TAKDİR ETMESİ ÇOK HOŞ”

Merkez Meram ilçesi Kalfalar-Hasanköy seferinde yolcu taşıyan genç kadın, nezaketinin yanı sıra elinden düşürmediği tespihle halk arasında bir fenomene dönüştü. AA muhabirine, seferde geçen bir gününü anlatan Azman, şöyle konuştu:

“İnsanların tepkileri çok güzeldi. Kadınların gurur duyması, erkeklerin takdir etmesi çok hoştu. Yani bu kadar olumlu tepki göreceğini de bilmiyordum. Benim için çok olağan bir şey aslında ama yapıp yapamayacağımı bilmiyordum, cesaretim vardı. Başladım ve güzel gidiyor. Radyoda müzik dinliyorum. Zaman zaman tespih çekiyorum. Yolcular biner binmez ücretini ödüyor, bunu takip etmiyorum. Stresi aştım, çok yok ama canımı sıkan şeyler olursa o zaman stres olur.”

“HELAL OLSUN SANA ABLA DİYORLAR”

Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ve baba mesleğini sürdürmek istediğini belirten 36 yaşındaki Azman, “Kadınlar daha güvende hissettiklerini söylüyor, tebrik ediyorlar, gurur duyduklarını söylüyorlar. Yolda araçlardan alkışlayanlar oluyor. Yol veriyorlar, ‘Çok yakışmış, helal olsun sana abla’ diyorlar. Yolcular da aynı şekilde şaşırıyor.” diye konuştu.

“BENDEN DAHA İYİ”

Mustafa Azman da kızının direksiyon başına geçmesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek “Evin çevresinde pratik yaptık. Ondan sonra salıverdik, maşallah şimdi benden daha iyi. Gayet iyi, alıştı.” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak da Konya’nın ilklerin şehri olduğunu belirterek, “Seçkin ve seçilmiş şoförler kervanına bir kadın katılmış oldu. Aldığı eğitimlerin sonunda Büşra bugün itibarıyla vatandaşların ulaştırma hizmetini karşılıyor. Büşra ile başlayan süreçte diğer kadın sürücülerin de bu mesleğe yönelmelerini sağlamış olacağız. Olumlu dönüşler var. Çok mutluyuz, memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın