Vefa dediğin böyle olur! 30 yıllık eşinin böbreğiyle hayata tutundu

Afyonkarahisar’da yaşayan 47 yaşındaki Ayla Çınar, lisede sıra arkadaşı olan olan ve 30 yıldır hayatını paylaştığı eşinin böbreğiyle hayata tutundu. Eşinin sağlığına kavuşması için böbreğini veren Ahmet Çınar, bunu severek yaptığını aktardı.

Lise yıllarında aynı sınıfta öğrenci olan Ahmet Çınar ve Ayla Çınar, mezun olduktan sonra evlendi. Ayla Çınar’a 2009 yılında böbrek yetmezliği teşhisi konulunca yeni bir sürece girmiş oldu.

Böbrek yetmezliği yaşayan Çınar, farklı hastanelerde böbrek takibine devam etti. Çınar, ilaç tedavisinin yanında diyet ve spor ile diyalize başlamadan 10 yıl boyunca hayatına devam etmeyi başardı.

Hastalığı nedeniyle yüzde 60 oranında engel raporu alan Çınar, e-KPSS’ye girerek 2018 yılında memur oldu. Afyonkarahisar Adliyesi’nde çalışmaya başlayan kadının, bir yıl sonra hastalığı ilerledi ve eşi Ahmet Çınar böbreğini vermek için gönüllü oldu.

Yapılan tetkiklerde dokuların uyumlu görünmesi üzerine Ahmet Çınar, böbreğinin birini vermek üzere 2019 yılında ameliyata girdi. Aynı hastanede gerçekleştirilen ameliyatla Aylin Çınar’a nakil başarıyla tamamlandı.

‘EŞİM SAYESİNDE SAĞLIĞIMI BULDUM’

Ayla Çınar, AA muhabirine, ailesinden gördüğü destekle yüksek moralde olduğu sürecin yine de zorlu bir süreç olduğunu söyledi. Eşinin böbreğiyle hayata tutunan kadın, “Nakil sırasında eşime ‘Bana böbreğini vermek gibi bir mecburiyetin yok. Kendini kesinlikle mecbur hissetme.’ dedim. O da bana kendini mecbur hissetmediğini söyledi. ‘Bunu severek yapıyorum.’ dedi. O esnada hiçbir şey diyemedim. Ben eşim sayesinde sağlığımı buldum. Her 4 ayda bir eşimle kontrollerimiz oluyor, düzenli kullandığımız ilaçlarımız da var. Tahlillerimiz oluyor. Şimdi birlikte sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. İnşallah, ömrümüzün sonuna kadar birlikte sağlıklı kalmayı arzu ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı rahatsızlık döneminden bahseden Çınar, memuriyete başlamasını da “Şerden hayır çıktı” olarak değerlendiğini belirtti. Çınar, “Allah, herkese güzel kapılar açsın. Sağlık versin, en önemlisi bu.” temennisinde bulunarak “Çünkü sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Para, mal ve mülk de bir yere kadar. Bu yüzden ben de hayatta yakaladığım ikinci şansımı çok iyi kullanmaya çalışıyorum.” dedi.

‘HAYATIMIN TEK ODAK NOKTASI EŞİMDİR’

Eşi için böbreğini veren Ahmet Çınar, 30 yıllık hayat arkadaşı ile her acıyı birlikte paylaştıklarını dile getirerek, “Lise yıllarımdan beri eşimi sevdim. Evlendik, halen sevmeye devam ediyorum. Hayatımdan memnunun. Bundan sonraki yaşantımda da eşimden başka hiçbir şey düşünmüyorum. Hayatımın tek odak noktası eşimdir.” açıklamasını yaptı.

Ahmet Çınar, her zaman eşiyle birlikte hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayarak şu sözlerle sözlerini tamamladı:

“Eşimin hiçbir şekilde acı çekmesini, diyalize girmesini istemedim. O süreçte bana düşen neyse onu yapmaya çalıştım. Yapabildiysem ne mutlu diyorum. Bundan sonraki süreçte de eşimle birlikte sağlıklı bir hayat sürmeyi düşünüyoruz. Allah, ikimizin de ömrünü uzatsın. Hatta birlikte bu hayattan göçmeyi nasip etsin.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Yeni doğan bebeklere hacamat uygulaması büyük yankı uyandırmıştı! Peki bebeklere hacamat yaptırılır mı?

Yorum yapın