Her gün ev temizliği yapanlara müjdeli haber! Kanserden koruyor

Günde 4-5 dakikalık aktiviteler ile kanserin bazı türlerinden korunmanın mümkün olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmaya göre kısa süreli yoğun aktiviteler %32 oranında azaltabileceğini ortaya koydu.

Yapılan bir araştırmada, egzersiz yapmayan kişilerin günlük aktiviteleri yakından takip edildi. Araştırma sonuçları, günde sadece 4,5 dakikalık yoğun fiziksel aktivitenin önemini ortaya koydu. Euronews’in haberine göre, yapılan araştırma kapsamında egzersiz yapmayan 22 binden fazla birey 7 sene boyunca takip edildi. Sydney Üniversitesi’nde Prof. Dr. Emmanuel Stamatakis öncülüğünde yürütülen araştırmada, özellikle fiziksel aktiviteye bağlı kanser türleri mercek altına alındı.

Hergün ev temizliği yapanlara müjdeli haber! Kanserden koruyor

KISA SÜRELİ GÜNLÜK AKTİVİTELER KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre fiziksel aktivite ile ilişkili olan 13 kanser türü ve genel kanser riski üzerinde yapılan araştırmada katılımcılar, bileğe takılan cihazlarla takip edildi. Fiziksel aktiviteleri kaydedilen ve yaş ortalaması 62 olan katılımcıların ortala arasında, yalnızca boş zamanlarında egzersiz yapmayan kişiler yer aldı.

Prof. Dr. Stamatakis, önceki çalışmalarda düzenli egzersiz yapmayan kişilerin kanser riskinin daha yüksek olduğunun tespit edildiğini belirtti. Bu araştırmadaysa profesyonel olmayan yoğun egzersiz biçimlerine odaklanıldığını aktaran Stamatakis, “Orta yaşlı insanların çoğunun düzenli egzersiz yapmaması, onları artan kanser riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Ancak modern teknolojilerle kısa süreli günlük aktivitelerin de önemli etkileri olduğunu görebiliyoruz” sözlerine yer verdi.

Her gün ev temizliği yapanlara müjdeli haber! Kanserden koruyor

Yoğun ev işleri, hızlı yürüyüşler ve merdiven çıkma gibi kısa süreli fiziksel aktivitelerin de değerlendirildiği araştırmada, bu aktivitelerin genellikle 1 dakikadan uzun sürdüğünü aktardı. Fiziksel aktiviteler artınca sağlığın da arttığı belirtildi.

Yorum yapın