Usta tiyatrocu Genco Erkal hayatını kaybetti! Cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu

Türkiye’nin önemli özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak çalışan usta tiyatrocu ve oyuncu Genco Erkal 86 yaşında hayatını kaybetti. Kurucusu olduğu Dostlar Tiyatro’nun resmi sosyal medya hesabından yapılacak olan cenaze törenine ilişkin detaylar paylaşıldı. İşte Erkal’ın cenaze törenine dair detaylar…

Türk tiyatrosunun en önemli isimlerinden biri olan Genco Erkal’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden usta tiyatrocu 86 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’de tiyatronun gelişiminde önemli rol oynayan Erkal, 1969 yılında Dostlar Tiyatro’yu ülkemize kazandırmıştı. Bu sabaha karşı 03.09’da kurucusu olduğu tiyatronun sosyal medya hesabından Erkal’ın vefat haberi duyuruldu. 

Genco Erkal

“HOŞÇA KALIN DOSTLARIM”

Dostlar Tiyatro’nun resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda “Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın… Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez… Tek hecesiz elveda.” mesajıyla ünlü tiyatrocunun vefat haberi duyuruldu. Kısa süre içerisinde hızla yayılan haber üzerine Genco Erkal’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu. Paylaşıma yapılan binlerce yorum, sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı. 

İşte, Dostlar Tiyatro hesabından yapılan o paylaşım…

Genco Erkal ın vefat paylaşımı

CENAZE DETAYLARI PAYLAŞILDI

Kurucusu olduğu Dostlar Tiyatro’nun resmi İnstagram hesabından cenazeye ilişkin detaylar paylaşıldı. Usta oyuncu 2 Ağustos Cuma, saat 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Erkal, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

Yorum yapın