Dilan Polat’a yeni bir şok! Cezaevi yönetimi harekete geçti

Tutuklu yargılanan Dilan Polat’ın avukatının defterine yazmak suretiyle dışarı çıkardığı mektubu başına bela oldu. Mektubun sosyal medyada paylaşılmasının ardından cezaevi yönetimi harekete geçti ve iç soruşturma başlattı.

Tutuklulara gelen tutukluların gönderdiği bütün mektuplar cezaevi yönetimi tarafından kontrol edilir ve onaylandıktan sonra mektup cezaevine girer  ya da cezaevinden çıkar. Kural olarak ‘görülmüştür’ damgası bulunmayan mektuplar cezaevine giriş çıkış yapamaz. Ancak bu kez bu kural ihlal edildi. Dilan Polat’ın, kayınvalidesi Şükran Polat’a yazdığı ve ‘görülmüştür’ damgasının bulunmadığı mektuba ilişkin cezaevi yönetimi soruşturma başlattı.

DİLAN POLAT DA MEKTUBA İLİŞKİN İFADE VERDİ

Tutuklu Dilan Polat’ın yazdığı mektubun görevliler tarafından kontrol edilmeksizin dışarı çıkması sonucu yönetim, görevli cezaevi memurlarına soruşturma başlattı. Polat’ın da mektuba ilişkin cezaevi savcısına ifade verdiği öğrenildi. MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre Polat, ifadesinde “Ben herhangi bir kimseye mektup yazmadım. Ben sadece hislerimi avukatım Haydar Enes Çetinkaya’nın ajandasına yazdım. Yazdığım sayfanın birilerine gönderileceğini ve bunun paylaşılacağını bilmiyordum” dedi.

Polat’ın mektubunda “Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar. iddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize. Beni burada ölüme terk ettiler” ifadelerine yer verdiği öğrenilen bilgiler arasında.

Dilan Polat

BÜTÜN GÜN AVUKATIYLA GÖRÜŞÜYOR

Yanı sıra, Dilan Polat’ın koğuşuna sadece yatmadan yatmaya gittiği ve gününün büyük çoğunluğunu avukatı Haydar Enes Çetinkaya ile birlikte avukat görüşmesinde geçirdiği biliniyor. Dolayısıyla Polat’ın sosyal medyada yayılan haberlerini Avukat Çetinkaya’nın yaymış olabileceği öne sürüldü.

Çetinkaya, Polat davasının sanıklarından biriydi ve ‘örgüt üyesi olmak’ suçundan gözaltına alınmıştı. Dört günlük gözaltı süresinden sonra serbest bırakılan Çetinkaya, Polatlar arasında haberleşme kaynağı oldu.

Yorum yapın