Adnan Oktar’ın tüm mal varlığına el konuldu! Serveti dudak uçuklattı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü kapsamında verilen cezaların tümünü onadı. Örgüte ait ev, arsa, şirket, silahlar ve nakit paraya el konuldu. Servetin değerini duyanlar ise kulaklarına inanamadı.

Adnan Oktar’a; kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kişisel verilerin izinsiz kayıt edilmesi, cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi gibi suçlardan toplamda 8 bin 658 yıl olan hapis cezası istenmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu kararı kesinleştirdi. Ayrıca örgüt bünyesinde bulunan tüm malların devlet hazinesine geçmesine karar verilirken, servetin değerini duyanların dudakları uçukladı. 

Adnan Oktarın serveti dudak uçuklattı

SERVETİN DEĞERİ YAKLAŞIK 5 MİLYAR TL

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne ait çok sayıda ev, araba, mücevher, döviz ve Türk lirası bulunuyor olması da bilinen bilgiler arasındaydı. Yargıtay kararıyla tüm bu malların devlet hazinesine geçmesine karar verildi.

Örgütün el konulan mallarının güncel piyasa değerinin yaklaşık 5 milyar Türk lirası olduğu tahmin ediliyor. 3 adet Range Rover, 1 adet Mercedes S600, 1 adet Toyota Land Cruiser, 1 adet Jaguar marka araç da Hazine’ye geçti. Bu araçların, devlet başkanlarının kullandığı makam araçlarında kullanılan zırhla donatıldığı, roketatarlı saldırılara karşı dahi dayanıklı olduğu öğrenildi. 

hakkında 8 bin 658 yıl hapis cezası istendi

ÖRGÜTÜN MALİKANESİNDEKİ SİLAHLAR DA DEVLET HAZİNESİNE GEÇTİ

Örgütün Dragos olarak bilinen Kandilli’deki malikanesive çeşitli hücre evlerine yapılan operasyonlarda onlarca uzun namlulu silah ve tabanca bulunmuştu. Yargıtay’ın kararında çoğunluğu Glock marka olan silahlara, fişeklere ve yardımcı malzemeler de Hazine’ye geçti.

Malikanesinde çok sayıda Glock marka silah bulundu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

İlkokulda çocuklara ‘ahlaksız’ sözlerle şarkı söylemişti! Rapçi Çakal’a soruşturma açıldı

Yorum yapın