Domatesin içindeki likopen bu yöntemle çözülüyor! Bu tarif kalp-damar sağlığına faydalı

Yaz geldi, havalar ısındı; bu da demek oluyor ki manav tezgahlarında domatesler yerlerini almaya başladı. Mevsiminde tüketmeniz için size domatesin hiç bilinmeyen yönlerinden bahsedeceğiz. Özellikle kalp-damar hastalıklarına iyi gelen domatesin içindeki likopen maddesini nasıl ortaya çıkaracağınızı anlattık. İşte domatesin kalp-damar sağlığına faydası bu tarifte.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte domates tüketmenin de tam sırası. Bol bol domates yemeniz için sizlere domatesi yakından tanıtacağız. Özellikle mevsiminde tüketilmesi gerekenlerin başında gelen domates neye yarar? Domatesin içinde “likopen” adını verdiğimiz bir madde var. Bu madde de n çok çekirdeklerinde ve kabuğun hemen altında olan bölümde var. Dolayısıyla çekirdeklerini ayırmadan kabuğunu soymadan tüketmemiz gereklidir.

Aynı zamanda likopen “kalp-damar sağlığı” için son derece faydalıdır. Erkekler içinde oldukça önem taşıyan likopen “prostat büyümelerini” engellemektedir. Fakat likopen yağda çözülen bir maddedir. Dolayasıyla likopenin aktive olabilmesi için domatesi tavaya alıp zeytinyağıyla biraz sotelemek gerekmektedir. O yüzden bugün sizlere harika “kızarmış domates tarifi” ile geldik.

KIZARMIŞ DOMATES TARİFİ:

MALZEMELER

Yeşil ya da kırmızı 
Mısır unu ve normal un
Dilediğiniz baharat çeşitleri
1 adet yumurta
Zeytinyağı

Önemli not: Kırmızı domates seçtiğinizde sert olanları tercih edin dokuları farklı olduğu için pişirme sırasında sıkıntı yaşayabilirsiniz. 

YAPILIŞI

Domatesin kabuklarını soymadan iki parmak genişliğinde yuvarlak halkalara ayırın.

Ardından yumurta, un karışımına bulayın.

Daha sonra zeytinyağında kızartın.

Dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Yorum yapın