Şanlıurfa’da bir kiliseyi soyan hırsız binlerce liralık şamdanları 250 liraya sattı!

Şanlıurfa’da bir kiliseyi hedef alan bir hırsız, değeri milyonluk bronz şamdanları çalmakla kalmadı 250 liraya sattı. Polis ekiplerinin çalışmaları sonucu bulunan şamdanlar hakkında konuşan Pastör Eyüp Badem, “Şamdanlarımız bağış yolu ile yurt dışından gelmişti. Bronzdan yapılan bu şamdanların yaklaşık 50 bin TL ve daha yüksek bir değeri olabileceği belirtildi.” dedi.

Şanlıufa’da Eyyübiye ilçesine bağlı Yusufpaşa Mahallesi’nde bir kilisede tadilat çalışmalarını fırsat bilen bir hırsız, akşam saatlerinde gizlice tarihi yapıya sızdı. Duvarın üzerinden atlayarak içeri giren hırsız, bir süre gezindikten sonra gördüğü bronz şamdanları çaldı.

Sabah saatlerinde kiliseye giden Pastör Eyüp Badem, şamdanları yerinde göremeyince hemen soluğu karakolda aldı. Durumun polise bildirilmesiyle harekete geçen ekipler, güvenlik kamerasından hırsızın kimliğini tespit etti ve kısa bir süre sonra hırsızı yakaladı.

Binlerce liralık şamdanları çalan hırsızın, bir antikacıya giderek şamdanları 250 liraya sattığı ortaya çıktı. Antikacının bulunmasıyla şamdanlar, yeniden kiliseye teslim edildi.

“BRONZDAN YAPILAN ŞAMDANLAR 50 BİN TL’DEN DAHA YÜKSEK BİR DEĞERDE”

Pastör Badem, kısa sürede şamdanları bulan polis ekiplerine teşekkür ederek, “Sabah geldiğimizde şamdanların yerinde olmadığını fark ettik. Şamdanlarımız bağış yolu ile yurt dışından gelmişti. Bronzdan yapılan bu şamdanların yaklaşık 50 bin TL ve daha yüksek bir değeri olabileceği belirtildi. Çalındıktan sonra polise başvurduk, bir gün içinde şahsın kimliği tespit edilerek yakalandı. Polis ekiplerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

İş insanı Kaya Sabancı’ya Vedat Aşçı’dan darp! Sabancı müşahede altına alındı

Yorum yapın