CHP’li Tarsus Belediyesi göreve gelir gelmez tiyatroyu kapatmıştı! Tepkiler çığ gibi büyüdü

Mersin’de Tarsus Belediyesi’nde göreve gelen belediye başkanı CHP’li Ali Boltaç, makamına oturduktan sonra ilk işi Tarsus Belediye Tiyatrosu’nu kapatmak oldu. Tiyatro camiasından tepkiler büyürken bir tepki de Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu’ndan geldi.

Tarsus’ta son seçimlerde göreve gelen CHP’li belediye başkanı Ali Boltaç, 2019 yılında kurulan Tarsus Belediye Tiyatrosu’nu tasarruf gerekçesiyle kapattı. Tiyatrocular da belediyenin çeşitli birimlerine dağıtıldı. Yaşanan bu duruma sanat ve tiyatro camiasından tepkiler büyüdü. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, Süt Kardeşler oyununun Tarsus’taki gösterimini iptal etti.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç

TİYATROCULAR RESMEN SÜRGÜN EDİLDİ

Son oyunlarını 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde oynayan Tarsus Belediye Tiyatrosu, tasarruf önlemleri sebebiyle kapatıldı. Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, Veteriner Hizmetleri bünyesindeki köpek bakımevine, bazı oyuncular Gelirler Müdürlüğü’nde çay ocağına, bazıları Kadın Sığınma Evi’ne nikah salonuna personel olarak gönderildi. Oyunculardan Hacer Öner, Belediye girişinde karşılama personeli olarak görevlendirildikten sonra istifa etmişti. Oyuncu Öner, istifasını “4.5 yıl emek verdiğim oyunculuktan sonra bana büro memurusun deniyor. 8-5 çalışma sistemi tiyatroya özgü bir şey değildir. Buna daha fazla dayanamazdım.” sözleriyle duyurmuştu.

TİYATROCULARDAN MESLEKTAŞLARINA DESTEK GECİKMEDİ

Nedim Saban, Bennu Yıldırımlar gibi ünlü sanatçılar da adeta sürgün edilen tiyatroculara destek verdi. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu Süt Kardeşler isimli oyununu Türkiye’nin çeşitli illerinde sahneliyor. Yaşanan gelişmelerden sonra ekip, Tarsus’a gitmeme kararı aldı ve Tarsus’taki oyunlarını iptal etti.

Yorum yapın